Lekker eten is net flirten!

15 april 2015
Leda Hilvering

Lekker eten is net flirten!

‘Het water loopt me in de mond. Echt! Ik heb echt trek gekregen. En niet zomaar trek, ik heb zin in een lekker stukje vlees! Ik heb net een nieuw huis met een nieuwe keuken en daarin staat een fantastisch grote oven. Ik wil opeens braadstuk maken. Of toch kip uit de oven? Of biefstuk dat moet nagaren in de oven? Als het maar met vlees is én in mijn oven klaargemaakt kan worden’. Ik klik de Pinterest pagina weg en ga verder met mijn mail. ‘Vanmiddag vraag ik het de slager, hij weet vast hoe ik het vlees het beste kan bereiden’.

Hoe raak je jouw klant?

Wist je dat wij per dag meer dan 3000 (reclame)prikkels krijgen? Wij kunnen ze met geen mogelijkheid allemaal verwerken, dus gaan we filteren. Dit filteren gaat in een fractie van een seconde. Alleen relevante informatie blijft over. In het filteren wordt steeds meer de voorkeur gegeven aan beeld en geluid. Men wil geen hele stukken tekst meer lezen, we willen gemak. Één beeld zegt meer dan al die woorden. Ons oog is hongerig en lust graag mooie sfeerbeelden om bij weg te dromen. Daarnaast willen we graag verleid worden en flirten we graag!

Neem nou Instagram, daarmee kan ik mijn vrienden in foto’s vertellen wat ik aan het doen ben of wat ik leuk vind. Gerechten die ik kook komen allemaal nét even wat mooier uit met die speciale filters van Instagram. Vrienden denken dat ik goed kan koken doordat mijn gerechten er uitzien alsof ze door Jamie Oliver op tafel zijn gezet. Of kijk eens naar Pinterest! Daarmee kan ik sfeerfoto’s verzamelen voor die zomerse picknick die ik ga organiseren en zo inspiratie opdoen. Ik weet precies met welke Do-It-Yourself-Tips ik een onuitwisbare indruk ga achterlaten bij de schoonfamilie. Ook op YouTube, de nummer twee zoekmachine (nummer 1 is Google), vind ik alles wat ik zoek. Weten hoe ik de perfecte biefstuk bereid? Op YouTube vertelt een chef-kok mij vol overgave met welke truc ik een well done, medium of rare biefstuk op tafel zet! Ik wordt op mijn wenken bediend.

Echte dingen, echte mensen en echte emoties

Ik wil alleen échte dingen. Geen gelikte reclamebeelden meer, maar echte mensen en echte emoties. Ik word alleen geraakt als ik me kan identificeren met wat ik zie, jij toch ook? Weet je nog het succes van Heel Holland Bakt? Het was zo lekker gewoon, je kon je voorstellen dat jij daar stond te bakken! Het waren echte mensen met heel menselijke emoties. Voor jou betekent dit goed nieuws! Je bent immers een vakspecialist die zijn verhaal kan vertellen. Zowel in de winkel als online. Want als je boeiend vertelt, luistert men. En als je dit ook nog omlijst met foto’s dan raak je de consument, want die zit te wachten op iemand die hem mee neemt in een verhaal van passie, verleiding en vakmanschap!

Laat je ambacht zien!

Dus. Maak foto’s! Maak filmpjes! Vertel je verhaal! Wees jezelf en wees niet bang om een kijkje achter de schermen te geven. Ik wil jou leren kennen, ik wil weten wie die gepassioneerde ondernemer is achter de winkelpui, ik wil verleid worden. Flirt met me!

Leda Hilvering
Ik Onderneem!

Bekijk meer blogs